Montana vakantie

Montana is een staat in het noordwesten van de Verenigde Staten , in deregio Rocky Mountains .

Red Eagle Mountain gezien vanaf de St. Mary ingang naar Glacier National Park

Bekend als Big Sky Country, Montana is een staat van contrasten, van de oostelijke vlaktes tot de torenhoge toppen van de Rocky Mountains in het westen. Helena is de hoofdstad van Montana, Billings is de grootste stad en Missoula is de op één na grootste stad.

Regio’s 

Montana is over het algemeen verdeeld in twee hoofdregio’s: Oost-Montana en West-Montana. De continentale kloof van de Rocky Mountains scheidt het kleinere westelijke deel van het grotere oostelijke deel. West-Montana wordt gekenmerkt door meer regenval in sommige gebieden en terrein dat wordt gedomineerd door bergen, wat zorgt voor een schilderachtig landschap zoals in Glacier National Park . Oost-Montana is vlakker, met geïsoleerde “eilandketens” van lagere bergen vermengd met prairie en een droger klimaat, in evenwicht gehouden door de aanwezigheid van verschillende belangrijke rivieren, waaronder de Missouri-rivier en de Yellowstone-rivier. Sommige gebieden hebben door erosie gebouwde functies, zoals buttes en badlands.

De toeristische raad van Montana verdeelt de staat in 6 regio’s:

Montana-regio’s – Kleurgecodeerde kaart

Glacier Country
Het uiterste noordwesten van Montana, inclusief Glacier National Park en de steden Missoula ,Whitefish , Kalispell en Cut Bank .
Gold West Country
Southwest Montana, inclusief de steden Butte en Helena .
Russell Country
Genoemd naar de beroemde westerse kunstenaar Charles M. Russell, in het noorden van Montana, inclusief de steden Great Falls en Lewistown .
Yellowstone Country
South Central Montana, de toegangspoort tot Yellowstone National Park , inclusief de stedenBozeman en Red Lodge.
Missouri River Country
Het uiterste noordoosten van Montana, inclusief Glasgow .
Custer Country
Het uiterste zuidoosten van Montana, inclusief de steden Billings , Miles City , Glendive en het Little Bighorn Battlefield National Monument.

Steden 

Het pittoreske Livingston heeft meer dan 200 geregistreerde historische gebouwen en is een natuurlijke tussenstop voor toeristen die Yellowstone Park binnenkomen en verlaten

 • 1 Helena – de hoofdstad van de staat.
 • 2 Billings – op de vlakte in het zicht van de bergen, de meest bevolkte stad in Montana.
 • 3 Bozeman – toegangspoort tot Yellowstone National Park.
 • 4 Butte – voormalig mijnstadje, ooit de grootste stad tussen Chicago en Seattle, beroemd om de Berkley Pit, de grootste Superfund-site in het land.
 • 5 Great Falls – de elektrische stad.
 • 6 Havre – spoorwegstad, de thuisbasis van vele interessante historische bezienswaardigheden, waaronder de Wahkpa Chu’gn-buffelsprong, het H.Earl Clack Museum, Ft. Assiniboine, Havre Beneath the Streets en het nabijgelegen Bear Paw Battlefield.
 • 7 Kalispell – toegangspoort tot Glacier National Park.
 • 8 Livingston – de oorspronkelijke toegangspoort tot het Yellowstone National Park. Het is de thuisbasis van drie interessante lokale musea en is nog steeds de noordelijke toegangspoort tot Yellowstone.
 • 9 Missoula – de op één na grootste stad van Montana, de thuisbasis van de Universiteit van Montana.

Andere bestemmingen 

Montana openbare landkaart

 • 1 Nationaal recreatiegebied Bighorn Canyon Bighorn Canyon National Recreation Area op Wikipedia
 • 2 Glacier National Park
 • 3 Pompey’s Pillar National Monument Pompeys Pillar National Monument op Wikipedia Large Rock, waar Captain Clark van Lewis en Clark zijn naam ondertekende (aangezien de expeditie was gesplitst om meer terrein te bestrijken).
 • 4 Little Bighorn Battlefield National Monument Little Bighorn Battlefield National Monument op Wikipedia . Custer’s Last Stand slagveld en re-enactmentlocatie
 • 5 Lewis en Clark National Historic Trail – Tussen mei 1804 en september 1806 reisden 32 mannen, een vrouw en een baby van de vlakten van het Midwesten naar de oevers van de Stille Oceaan. Ze noemden zichzelf het Corps of Discovery.
 • 6 Upper Missouri River Breaks National Monument is een nationaal monument dat de Missouri Breaks van centraal Montana, Verenigde Staten, beschermt en wordt beheerd door het Bureau of Land Management. Door de lokale bevolking “The Breaks” genoemd, is het een reeks badlandgebieden die worden gekenmerkt door rotsuitstulpingen, steile kliffen en grasvlakten langs de rivier de Missouri.
 • 7 Yellowstone National Park – De meerderheid bevindt zich in Wyoming, maar drie ingangen van het park bevinden zich in Montana.
 • 8 Livingston – Dezetel vanPark County; bij de afslag naar Yellowstone National Park.
 • 9 Gardiner – De originele en enige toegang tot Yellowstone National Park het hele jaar door.
 • 10 Cooke City – Bij de noordoostelijke ingang van het Yellowstone National Park.
 • Silver Gate – Bij de noordoostelijke ingang van het Yellowstone National Park.
 • 11 West Yellowstone – West ingang van het Nationaal Park Yellowstone.

Montana is de 4e grootste staat per land in de Verenigde Staten met 145.552 vierkante mijl, maar de staat staat op de 44e plaats van de bevolking met iets minder dan een miljoen inwoners, van wie de meesten zijn gegroepeerd rond steden en dorpen. De staat heeft grote open ruimtes, eenzame snelwegen en een dramatisch landschap, zowel ten oosten als ten westen van de continentale kloof.

Inwoners van Montana classificeren zichzelf vaak als oosterlingen of westerlingen, afhankelijk van hun geografische thuis. Het westen wordt vaak als pittoresker beschouwd, maar is ook meer bevolkt en zwaar toeristisch. De oostelijke helft van de staat is dunner bevolkt, met laaggelegen vlaktes, kliffen en kliffen. Qua houding wordt het westen over het algemeen als liberaler beschouwd, terwijl het oosten, met zijn grote boerderijen en landbouwactiviteiten, als conservatiever wordt beschouwd.

De staatseconomie is voornamelijk gebaseerd op landbouw, veeteelt, houtkap en mijnbouw en toerisme.

Montana neemt alle nationale feestdagen in acht en voegt verkiezingsdag toe (altijd op dinsdag, van 2 tot 8 november). Er is echter mogelijk geen verkiezing op een oneven jaar en de lokale en voorlopige (“primaire”) verkiezingen gedurende het hele jaar zijn geen feestdagen.

De meeste bezoekers van Montana zullen rijden; de staat is echter gemakkelijk bereikbaar via de lucht. Enkele belangrijke punten van binnenkomst zijn Billings ( BIL  IATA ), Missoula ( MSO  IATA ), Helena ( HLN  IATA ), Great Falls ( GTF  IATA ), Bozeman ( BZN  IATA ) en Kalispell ( FCA  IATA ).

Een behoorlijk populaire en creatieve manier is de legendarische Empire Builder van Amtrak . De trein heeft 12 haltes in Montana (van oost naar west: Wolf Point, Glasgow, Malta, Havre, Shelby, Cut Bank , Browning / 1 oktober tot 1 mei, East Glacier / 1 mei tot 1 oktober, Essex, West Glacier, Whitefish , Libby) en brengt passagiers naar Seattle, Portland, Oregon en Chicago vanuit Montana’s Hi-Line en Glacier National Park . Tickets moeten van tevoren worden gekocht en dit is over het algemeen goedkoper. Bemande Amtrak-stations in Montana zijn Wolf Point, Havre, Shelby, East Glacier (indien geopend) en Whitefish .

Grote luchthavens bedienen de zeven grootste gemeenschappen, die naast de drie genoemde steden ook Great Falls , Butte , Bozeman en Kalispell omvatten . Regionale maatschappijen bedienen enkele kleinere gemeenschappen.

Zich verplaatsen 

Montana is een grote staat – een reis via de snelweg van de stad in het verre oosten van Wibaux naar de westelijke grensstad Mullan, ID is meer dan 700 mijl (1120 km), een geschatte reis van 12 uur. Omdat bewoners vaak lange afstanden moeten rijden om van de ene plaats naar de andere te komen, houden ze over het algemeen van hun auto’s – vooral hun SUV’s en andere voertuigen met vierwielaandrijving die het goed doen in het vaak gevaarlijke winterweer. Daarom is het voor bezoekers noodzakelijk om te overwegen een auto te huren om Montana te verkennen, aangezien het openbaar vervoer tussen steden en dorpen op grote afstanden beperkt is. Als een bezoeker geen auto kan of wil huren, zijn de volgende opties beschikbaar:

Met de trein 

Zie ook: Reizen per trein in de Verenigde Staten
Zie ook: Empire Builder

De Empire Builder van Amtrak gaat door Noord-Montana en stopt bij Libby, Whitefish , West Glacier, Essex, East Glacier (seizoensgebonden), Browning (seizoensgebonden), Cut Bank , Shelby, Havre, Malta, Glasgow en Wolf Point. De trein rijdt verder westwaarts naar Spokane en Seattle / Portland en oostwaarts naar St. Paul en Chicago.

Met het vliegtuig

Zie ook: Vliegreizen in de Verenigde Staten

Great Lakes Airlines verzorgt dagelijkse regionale vluchten naar verschillende locaties in de staat.

Service vanuit grote hubs (zoals Seattle, Salt Lake City, Minneapolis / St. Paul en Denver) gaat verder vanaf luchthavens in Billings, Belgrado (Bozeman), Butte, Helena, Great Falls, Missoula en Kalispell.

Met de bus 

Zie ook: Intercitybussen in de VS.
 • Airport Shuttle Express , + 1403509-1570Biedt gedeelde ritbusjes naar East / West Glacier, Whitefish, Kalispell, Glacier National Park en de meeste steden in het noorden van Montana op aanvraag van de luchthaven van Calgary.
 • Pijlen (Express) Stage Lines (Black Hills Stage Lines),  + 1402371-3850, tolvrij: + 1-877-779-2999Gaat zuidwaarts van Billings naar Lovell, Wyoming, via Laurel en Edgar (Montana) langs de I-90 / US-310 op één route en naar Denver via Hardin, Montana; Sheridan, Montana; Buffalo, Wyoming; Casper, Wyoming; enz. langs de I-90 / I-25 op een andere.
 • Jefferson Lines , gratis:+ 1-800-451-5333Reist voornamelijk op de Interstate 90 tussen Spokane en Billings (via Missoula, Butte, Belgrado / Bozeman en Livingston) en tussen Billings en Rapid City (Sheridan, Buffalo, Gillette, enz.); en op de I-94 tussen Billings en Fargo (via Miles City, Glendive, Sidney, enz.).
 • Salt Lake Express , + 1208656-8824Reist voornamelijk op de Interstate 15 van Salt Lake City via Idaho Falls naar Great Falls via Dillon, Butte, Basin, Boulder, Helena en Craig in Montana. Er is ook nog een andere route van Idaho Falls naar West Yellowstone op US Hwy 20.

Met de auto 

De gemakkelijkste en handigste manier om door Montana te reizen, is waarschijnlijk altijd met de auto. Bestemmingen zijn wijd verspreid, zelfs binnen een enkele stad, en binnen steden is parkeren meestal ruim en goedkoop, zo niet gratis. Huurauto’s zijn overal verkrijgbaar en de optie om op te halen in de ene stad en af ​​te zetten in een andere is beschikbaar, hoewel duur.

Montana wordt doorkruist door drie grote snelwegen .

 • De I-15 loopt noord-zuid van Alberta, Canada via West-Montana naar Idaho.
 • De I-90 loopt noordwaarts van Sheridan, Wyoming naar nabij Billings en loopt vervolgens westwaarts via Bozeman, Butte en Missoula naar Idaho.
 • De I-94 loopt vanaf de grens met North Dakota naar het westen en voegt zich bij de I-90 net ten oosten van Billings.

Een paar Amerikaanse snelwegen bieden hoofdreizen door interessante delen van de staat.

 • Highway 2 – De Hi-Line , een legendarische snelweg die door Noord-Montana loopt vanaf de grens met North Dakota bij Bainville tot de grens met Idaho bij Troy gedurende 666 mijl. De snelweg loopt door de vlakten en prairies ten oosten van de continentale kloof, door het Fort Peck Indian Reservation-stadje Wolf Point, door Glasgow, Malta, Havre, Shelby en Cut Bank totdat het de continentale kloof passeert, die de zuidkant van Glacier National Park loopt naar Kalispell , Libby en de grens.
 • Highway 12 loopt een meanderende oost naar west route van Lolo Pass naar de North Dakota grens bij Baker, via zwaar beboste, kronkelende wegen in het westen naar de dramatische vlakten en vlaktes in het oosten. De snelweg loopt een meanderende route van Lolo Pass naar Missoula, overlapt met de I-90 tot Garrison, gaat verder naar Helena, gaat vervolgens bijna 250 mijl verder tot de fusie met de I-94 door Miles City en gaat vervolgens verder naar de grens met North Dakota in de buurt de zuidelijke rand van de staat.

Zien

Bezoekers van Glacier National Park observeren berggeiten

Dieren in het wild omvatten herten, elanden, elanden, buffels, schapen met grote hoorns, berggeiten, beren (zwart en grizzly), coyotes, wolven (meestal in Yellowstone), bergleeuwen, Amerikaanse zeearenden en andere roofvogels.

Doen

Montana biedt een recreatieve mogelijkheid voor elke avonturier, elk seizoen en elke vorm van doorvoer – over land, per boot, per fiets of terreinwagen, er is iets om je bezig te houden in Montana.

Watersporten 

Moordende forel uit de rivier de Yellowstone

 • Wildwaterraften – veel rivieren in Montana, vooral in het westelijke deel van de staat, bieden stroomversnellingen van wereldklasse. Veel bedrijven bieden float trips aan met verschillende moeilijkheidsgraden en lengtes. Zelf raften wordt sterk afgeraden vanwege het extreme gevaar dat vaak in bergrivieren voorkomt.
 • Varen – breng uw motorboot, kano, kajak of schoener mee en vind een meer, rivier of beek om de dag mee af te sluiten. Kajak- en kanoverhuur zijn overal verkrijgbaar.
 • Drijvend – een unieke Montana-ervaring. Huur binnenbanden, neem een ​​koeler bier en drijf op een warme dag met een paar of een stel van je beste vrienden een rivier in. Kies een rivier die breed en langzaam is, of snel met stroomversnellingen, en geniet van het uitzicht vanaf een koele Montana-waterweg.
 • Vliegvissen – iconisch Montana vanwege de film A River Runs Through It , die werd gefilmd langs delen van de Blackfoot-rivier in West-Montana, komen vissers in de late lente en zomermaanden naar rivieren om de “grote” te vangen. Outfitters beschikbaar voor begeleide tochten of om je de spullen te huren die je nodig hebt. Vraag een lokale inwoner om een ​​goede plek.

Bergactiviteiten 

 • Wagon Train Adventures

Wintersport 

Skiën Red Lodge

 • Skiën / snowboarden .Montana heeft twee grote skigebieden, Big Sky en Big Mountain, evenals kleinere lokale heuvels. Controleer individuele websites voor de huidige voorwaarden en prijzen. De bergen openen meestal rond half december en blijven open tot april, soms mei. Er zijn ook opties voor backcountry en heliskiën.
 • Sneeuwscooter
 • Sneeuwschoenwandelen
 • Langlaufen / langlaufen

Skateboarden 

Montana is nu de thuisbasis van enkele van de beste skateparken van het land met een aantal behoorlijk unieke kenmerken. Voor een routebeschrijving, beschrijvingen en meer informatie, bezoek Skate Montana

 • Dave Olseth Memorial Skatepark .Witvis
 • Woodland Skatepark, Kalispell – gebouwd door Dreamland
 • 7e en 7e Skatepark, Polson – Met de helm, gebouwd door Dreamland
 • MOBASH Skatepark .Missoula – ‘s Nachts verlicht en voorzien van een wieg, gebouwd door Grindline
 • Anaconda Skatepark – gebouwd door Dreamland
 • Dillon Skatepark – The Race Track, gebouwd door Grindline
 • Butte Skatepark – Gebouwd door Dreamland
 • Riverside Railyard Skatepark, Great Falls – gebouwd door Grindline
 • Helena Skatepark – Gebouwd door Alltec
 • Bozeman Skatepark – Gebouwd door Team Pain
 • Billings Skatepark

Eten

Voor een staat die doorgaans wordt geassocieerd met vee dat met groen gras onder grote blauwe luchten kauwt, heeft Montana buiten vlees en aardappelen nogal wat te bieden. Binnen steden en gevestigde gebieden zou je een goede variëteit aan de alomtegenwoordige fastfood-drive-thrus moeten vinden, huiselijke cafés en diners, delicatessenwinkels, steakhuizen, Mexicaanse cantinas, noedels en Aziatische grills en het vreemde Indiase of Sushi-restaurant.

Op het platteland kan uw selectie echter veel beperkter zijn. Elke kleine stad heeft minstens één eetgelegenheid, zelfs als het een café is dat in de hoek van een postkantoor is gevuld, of een hamburgertent aan de achterkant van de stadsbar. De kwaliteit kan natuurlijk variëren, maar de ervaring kan bij u blijven. Als u vlees en aardappelen zoekt, hoeft u niet verder te zoeken dan het plaatselijke café, restaurant of steakhouse. Het rundvlees zal vers zijn, meestal lokaal opgekweekt en geslacht, en gekookt zoals u dat wilt – maar als u ‘goed gedaan’ zegt, kan uw server huilen.

Voor lokale smaak en uitgesproken Montana-restaurants, probeer de Staggering Ox , met locaties in Billings, Helena en Missoula, of MacKenzie River Pizza Co , met locaties in Billings, Bozeman, Helena, Great Falls, Missoula, Kalispell, Belgrado, Whitefish en Butte. The Pickle Barrel is uitstekend en beroemd om sub-sandwiches met de oorspronkelijke locatie in Bozeman, andere locaties in Belgrado en Livingston.

Buffalo chili, cowboybonen, Indiaas gebakken brood en steak zijn soorten cowboyvoedsel dat velen graag ervaren in het Big Sky Country, of ze nu in Billings, Hardin, Laurel, Red Lodge of Helena zijn. Probeer wat chuckwagon-eten in en rond de staat, zoals Pappy’s MT Catering en andere kwaliteitsbedrijven die zorgen voor grote groepen en bijeenkomsten in Montana.

Zorg ervoor dat je een bolletje ijs van Wilcoxson krijgt. Dit bedrijf uit Montana biedt traditionele favorieten samen met speciale smaken, zoals Moose Tracks. Hun fudge-repen, verkrijgbaar bij elke supermarkt, zijn een must-have.

Zoek tijdens de zomermaanden, voornamelijk eind juni, juli en begin augustus, naar bosbessen en beroemde Flathead-kersen op boerenmarkten en langs de weg in heel West-Montana. Als je op zoek bent naar avontuur, vraag dan een local om een ​​goede plek om je eigen bosbessen te gaan plukken, maar pas op, ze kunnen het een goed bewaard geheim houden. Als je gaat, neem dan een beer-spray, ze houden ook van de traktatie.

Een soort voedsel dat veel avontuurlijke bezoekers zoeken, is wild. Het is belangrijk om te weten dat wild in Montana niet legaal kan worden verkocht, omdat het onmogelijk is om gezondheids- en veiligheidsnormen te garanderen. Een paar restaurants bieden bizons en, minder vaak, herten en elanden; het is wettelijk verplicht om dieren te zijn die op een boerderij zijn grootgebracht, niet in het wild. Hun voedselvoorziening wordt gecontroleerd en ze smaken vaak milder dan hun wilde tegenhangers (elanden en bizons zijn bijzonder mild en lijken erg op rundvlees), maar behouden veel van de gezondheidsvoordelen van wild vlees. Weinig Montananen eten dit vlees echter regelmatig en het kan een uitdaging zijn om een ​​restaurant te vinden dat het serveert (het is ook aanzienlijk duurder dan rundvlees of varkensvlees). Als je de kans hebt om wild in huis of potluck te eten, is het de moeite waard om het te proberen, maar in het algemeen

Drinken 

Lokaal gebrouwen ambachtelijk bier

Montanans houden over het algemeen van hun bier. Montananen houden steeds meer van hun brouwerijen, vooral die van lokaal gebrouwen. Enkele beroemde brouwerijen worden in Montana gebrouwen, waaronder Moose Drool, een bruin bier gebrouwen door Big Sky Brewing Co. en de best verkopende microbrew buiten en binnen de staat. Microwrouwerijen in Missoula, Kalispell, Helena, Billings en andere steden en dorpen zorgen voor goedkoop proeven en vullen van een growler – meestal de beste knal (of buzz) voor je geld. Een lijst met brouwerijen is te vinden op VisitMT . In 2012 had Montana 18,2 ambachtelijke brouwerijen per 500.000 mensen, waarmee het de 3e meest microbrouwerijen per hoofd van de bevolking van het land is.

Buiten microbrouwsels variëren binnenlandse favorieten van Coors tot Budweiser, met lichte variëteiten ertussenin. Bars die goed zijn voor barhoppen zijn te vinden in de stadsdelen van de meeste steden, vooral Missoula , Billings en Bozeman , en ze zijn over het algemeen een goede maatstaf voor lokale kleur en cultuur. Buiten de grote steden hebben de meeste kleine steden ten minste één bar en ze serveren vaak voedsel van verschillende kwaliteit. Een algemene vuistregel – als de stad een postkantoor heeft (de Montanan’s definitie van een stad in landelijke gebieden), dan zou er een bar moeten zijn waar je je dorst kunt lessen.

Slapen

Montana is een geweldige plek om te kamperen, er zijn genoeg campings in de staat. De prijzen zijn redelijk, maar de sites zijn vaak nogal spartaans. Sites zijn over het algemeen geschikt voor zowel tenten als campers.

Blijf veilig 

Montana is veiliger dan de meeste als het gaat om gewelddadige en persoonlijke misdaad, maar de staat lijdt nog steeds onder een van de hoogste verkeers- en verkeersdoden in het land. Langeafstandsreizen over grote hoeveelheden tijd, resulterend in vermoeidheid, gevaarlijke winterse wegomstandigheden, afstanden van hulpdiensten en alcoholgebruik dragen vaak bij aan het hoge aantal doden op de snelwegen van Montana per jaar. Dit wil niet zeggen dat het onveilig is om in Montana te rijden – pas op. Als u niet gewend bent om over bochtige bergwegen te rijden of in extreem gevaarlijke sneeuw / wind / ijs / regen / ijzelomstandigheden te rijden, doe dit dan niet. Wacht tot het weer opklaart – het kan resulteren in een goed verhaal, die 12 uur die je bij een vrachtwagenstopplaats doorbracht met een paar vrienden die wachtten op een pas om te wissen.

Als je merkt dat je in winterse omstandigheden bent gestrand , is het belangrijk om twee dingen te onthouden: wees eerst voorbereid. Draag altijd water, snacks, een kleine EHBO-doos inclusief een ruimtedeken en indien mogelijk een mobiele telefoon voor noodgevallen. Hoewel er op de meeste snelwegen mobiel bereik is, kan het op sommige plaatsen onbetrouwbaar zijn, vooral op de vele bergpassen. Veel landelijke wegen hebben geen dekking voor mobiele telefoons, dus vertrouw niet altijd op snelle noodcommunicatie. Ten tweede: als je strandt, blijf dan in je auto, doe je alarmlichten aan en wacht op hulp.

Er zijn veel dieren in het wild in de staat, waaronder herten, elanden, elanden, beren, buffels en coyotes. Onthoud altijd dat deze wild zijn en tolereer niet dat mensen met camera’s dichtbij komen, laat staan ​​proberen hun kind op de buffel te zetten. De meeste dieren zullen mensen door onze geur of ons geluid vermijden, maar pas op voor herten langs de wegen. Bewaar tijdens het kamperen altijd eten in uw auto of hang het aan een hoge boom. Tenten zijn als vloeipapier voor een hongerige beer.

Vaker wel dan niet, zal West-Montana tegen het midden en het einde van de zomer worden getroffen door grote bosbranden. Hoewel het zeer onwaarschijnlijk is dat u zich direct op het pad van één bevindt, kunnen ze de luchtkwaliteit aanzienlijk verminderen. Als iemand naar u toe komt en u wordt geëvacueerd, doe het dan.

Gebruik uw gezond verstand, buiten de gevaren voor het milieu en de weg, en het komt goed.

Respecteren

Montanans koesteren hun staat en houden ervan vanwege de recreatiemogelijkheden, grote open ruimtes en het vriendelijke karakter van hun buren. Ze verwelkomen over het algemeen toeristen en reizigers en zullen je graag binnenlaten op coole plekken om naartoe te gaan, de beste wandeling om te nemen of hun favoriete visgat. In Zuidwest-Montana zijn mensen echter iets minder tolerant ten opzichte van toeristen, omdat ze hun land zeer beschermen. Bovendien zijn sommige Montanans er erg trots op dat ze ‘rednecks’ zijn en kunnen ze worden gezien met sportieve ‘redneck trotse’ T-shirts, petten of bumperstickers. Dit is op geen enkele manier minachtend, maar is een uiting van trots op het ruige en wilde culturele erfgoed van Montana.

Elk gebrek aan respect voor land en natuur wordt niet getolereerd. Als u geniet van alles wat Montana te bieden heeft, respecteer dan de landen, waterwegen en dieren in het wild door gezond verstand te volgen. Verspil, vervuil of verstoor het landschap niet meer dan je moet, en hoewel het een cliché is, voed het wild niet. Volg in het algemeen de principes van Leave no trace camping en het komt goed.

Ga vervolgens 

Montana is de enige staat die aan meer dan twee Canadese provincies grenst. De toegang tot British Columbia is echter enigszins beperkt.

 • North Dakota – De noordoostelijke buur van Montana is de minst bezochte staat van Amerika, maar het isolement biedt mogelijkheden voor rustige bezoeken aan de heuvels en meren van de staat, badlands, vlaktes en oude grensforten.
 • South Dakota – De thuisbasis van zulke natuurlijke en culturele wonderen als Badlands National Park , Wind Cave National Park en Mount Rushmore , de zuidoostelijke buur van Montana, biedt verrassend veel voor reizigers om te zien en te doen.
 • Wyoming – Het grootste deel van het Yellowstone National Park ligt in de zuidelijke buur van Montana, dus u wilt natuurlijk niet alleen het kleine gedeelte in Montana bezoeken. Merk op dat Montana niet alleen aan de noordkant van Yellowstone ligt, maar ook in het westen. West Yellowstone , Montana is een van de belangrijkste ingangen van het park en de grens met Wyoming ligt op slechts twee en een halve mijl afstand.
 • Idaho – De westelijke buur van Montana is een ruige staat, met met sneeuw bedekte bergen, wildwaterrivieren, bossen, hoge woestijn en veel wildernis.
 • British Columbia – Het oversteken van de noordwestelijke grens van de staat (US Hwy 93 via Kalispell) naar Canada leidt naar het bergachtige terrein van het zuidoosten van British Columbia.
 • Alberta – Deze Canadese provincie ligt ten noorden van Montana en biedt alles, van de schoonheid van de Rockies tot de serene vlakte van de prairie tot de wildernis van de noordelijke bossen.
 • Saskatchewan – Gelegen in het noordoosten van Montana, is het zuidelijke deel van Saskatchewan overwegend prairie (met de reputatie erg plat te zijn) bekend om zijn schijnbaar eindeloze velden met tarwe.